Ремонт на алтернатори

Алтернаторът осигурява елетрическата мощност на двигателя, както и на всички налични аксесоари в съвременния автомобил. Алтернаторът гарантира безпроблемното функциониране и зареждането на акумулатора.

◊ Същност на алтернаторът ?

Когато превозно средство е в покой, част от неговото електрическо оборудване (аларма, централно заключване и др.) трябва да остане функциониращо, а захранването им с електричество става посредством акумулаторната батерия. Когато обаче автомобилът е в движение, електрическата енергия, нужна на двигателя и аксесоарите, се доставя от алтернатора. Наред с това, алтернаторът презарежда акумулаторната батерия. Алтернаторът работи на на принципа за магнитното поле. Медната серпентина се навива около магнитен материал, в резултат на което се конструира бобина. Когато двигателят е в работен режим, бобината се върти и произвежда електрически ток.

◊ Признаци за неизправности в алтернатора?
Ако има някаква неизправност в алтернатора, акумулаторната батерия е тази, която започва да генерира енергията, необходима за двигателя и аксесоарите на превозното средство. На електрическото табло следва да светне за постоянно сигналната лампа за батерията. Ако индикаторът не свети, водачът трудноможе  да разбере за неизправността в алтернатора, тъй като първоначално двигателят по нищо няма да покаже признаци на повреда. По съвременните автомобили имат показател  за това дали акумулаторната батерия се зарежда.

Повредата може да бъде причинена от намотката на алтернатора. За да функционира оптимално добре, важно е тя да бъде нито прекалено стегната, нито прекалено хлабава. Имайте предвид, че тя може да се скъса, което е особено вероятно при шофиране с по-висока скорост. Това, което би усетил водачът в този случай, е необичаен шум под капака на колата.

Подмяната на алтернатора не е сложна задача, но ние от Топ Старт ЕООД ще Ви дадем доста по-евтино и същевременно изключително надеждно решение. А именно рециклиране на стария Ви алтернатор, което удължава неговия живот и спестявате финансови средства.


Важно!

Фирма ТОП СТАРТ извършва демонтаж на стартера и ремонт в собствена сервизна база, която се намира в гр. София, на ул. Антим I-ви №64 /пресечна на ул. Цар Сиемеон/.

Comments are closed.